Recepty

Zemiakovo-cícerová polievka s krutónmi

Zemiakovo-cícerová polievka s krutónmi

Suroviny

  • 100 g sušeného cíceru
  • 4 väčšie zemiaky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • Koreniny: soľ, čierne korenie mleté, bobkový list, kôpor
  • Hladká múka
  • Slovanský cícerový chlieb
  • Olej

Postup

Cícer namočíme na noc do vody. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme prepláchnutý cícer a dáme variť spoločne s bobkovým listom. Keď zemiaky a cícer zmäknú, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Polievku varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Na záver dochutíme čiernym mletým korením a kôprom. Chlieb pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Polievku podávame s chlebovými krutónmi.