Recepty

Baklažánový burger

Suroviny

  • Hamburgerové žemle Vitacelia

Dressing:

  • ½ šalotky
  • 6 lyžíc majonézy
  • 1,5 lyžice dijonské horčice
  • ½ cesnaku
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • Petržlenová vňať nadrobno nakrájaná
  • soľ a korenie na dochutenie
  • pár kvapiek citrónu

Náplň:

  • 1 menší baklažán
  • 1 červená cibuľa
  • 1 šalát podľa chuti
  • cherry paradajky

Postup

Ako prvé si pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu s horčicou, prisypeme najemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný parmezán. Dochutíme soľou, korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť. Pripravíme si náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme ich. Opečieme ich na panvičke, na olivovom oleji. Červenú cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne. Následne ich potrieme pripraveným dressingom, dáme na jednu polku šalát, plátky opečeného baklažánu, cibuľku a priklopíme druhou polkou opečenej žemle.