Recepty

Vegetariánský burger s rajčinovou salsou a bielymi fazuľami

Suroviny

  • Hamburgerové žemle so sezamom značky Penam
  • 200 g bielych fazúľ
  • 3 veľké rajčiny
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • Štava z limetky
  • 1PL čerstvého koriandru
  • ½ lyžičky nakrájanej chilli papričky
  • Olivový olej
  • Čerstvo namletá morská soľ a korenie
  • Listový šalát, uhorka a rajčina na dozdobenie

Postup

Fazuľu necháme namočenú v studenej vode 12 hodín a potom ju uvaríme domäkka. V mieske zmiešame rajčiny nakrájené na kocky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, nastrúhaný strúčik cesnaku, limetkovú šťavu, olivový olej, koriander, nakrájanú chilli papričku, ešte teplé uvarené fazule, soľ a korenie. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu a na spodný diel dáme rajčinovú salsu s bielymi fazuľami, dozdobíme šalátom, plátkom rajčiny a uhorky a zaklopíme horným dielom žemle.