Recepty

Classic burger s originálnym burgrovým dipom

Suroviny

Burger

  • Hamburgerové žemle so sezamom značky Penam
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 PL kečupu
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g syru Niva
  • 3 plátky grilovanej slaniny
  • Listový šalát
  • čerstvo namletá morská soľ a korenie

Burger dip

  • 2 PL majonézy
  • 1 PL kečupu
  • 1 lyžička tabasca
  • 1 lyžička brandy
  • 2 kyslé uhorky

Postup

Burger

Šalotky nakrájíme nadrobno a mierne ich na rozpálenom oleji osmažíme spolu s nastrúhaným cesnakom. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme osmaženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré osmažíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 – 8 minút. Nakoniec dáme na mäso plátky grilovanej slaniny s plátkami nakrájanej Nivy a necháme rozpiecť. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu a na spodný diel dáme pripravený dip, pripravené mäso so slaninou a syrom Niva, dozdobíme šalátom podľa výberu a zaklopíme horným dielom žemle.

Burger dip

Zmiešame majonézu, kečup a tabasko, pridáme nadrobno nakrájené uhorky a na záver prilejeme jednu lyžičku brandy. Dochutíme podľa chuti.