Recepty

Slovanský jačmenno-ovsený chlieb s hummusom

Suroviny

  • 2 krajce Slovanského jačmenno-ovseného chleba
  • 400 g cíceru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL pasty tahini
  • šťava z jedného citróna
  • podľa potreby voda, soľ a korenie

Postup

Cícer deň vopred namočíme do vody, ktorú potom zlejeme, znovu zalejeme čistou vodou a dáme variť, cca 1,5 hod. do mäkka. Môžeme použiť aj cícer z konzervy, ten len prepláchneme. Následne všetky suroviny zmixujeme spolu ponorným mixérom na hladkú zmes. Dochutíme, prípadne podľa potreby zriedime vodou, aby sa hmota ľahšie rozotierala.
Tip: ak chlebík opečiete na suchej panvici do chrumkava, bude chutiť ešte lepšie 🙂