
Výrobky
Výrobky
Hoci naše Slovensko nie je až také veľké, no každý región má svoje špecifiká a svoje obľúbené pečivo, na ktoré nedá dopustiť.Pekárne si svoje výrobky zvolili veľmi premyslene a starajú sa o ne.
Pekáreň Bratislava si vypiekla svoj Chlieb Prešporský s páskou 600g, ktorý je pre tento región typický svojim tvarom „dlháňa“ a chutným posypom. Pekári z nitrianskej pekárne si pripravili hneď dva výrobky.
Typický pre región okolia Nitry je Osúch spod Zobora 200g okrúhleho tvaru, chlebového cesta s poriadnou dávkou cesnaku. V tomto regióne si zákazníci pýtajú krásne nadýchané, mäkké, pšeničné chleby „maďarského“ typu a práve toto všetko spĺňa Chlieb spod Zobora s páskou 700g.
Pre novohradský región sú typické chleby, ktoré sú mäkké na dotyk a svoju mäkkosť a vláčnosť si zachovávajú niekoľko dní. Pekáreň Lučenec preto pre svojich zákazníkov vyvinula Chlieb Novohradský 400g, ktorý zákazníci na pultoch obchodov nájdu vo verzii svetlého, i tmavého chleba.