Recepty

Vianočný cheesecake s perníkovým korením

Suroviny

  • 250 g kokosovo-kakaových VITACELIEK
  • 100 g masla
  • 3 mascarpone
  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc medu
  • lyžička perníkového korenia

Postup

Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje.Kokosovo-kakaové sušienky rozmixujeme v mixéri. Rukami ich premiešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu (ɵ 24 cm) vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno formy a vytvarujeme aj cca 3 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180 °C, kým sa vytvorí krusta a následne necháme vychladnúť.

Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme do hladka mascarpone, vajcia, med a perníkové korenie. Keď máme hladký krém, nalejeme ho do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C cca 60 minút. Hotový cheesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla. Pred podávaním koláč ľahko prelejeme medom a ľubovoľne ozdobíme, napríklad figami a nasekanými lieskovými orieškami.