Recepty

Morčací burger s jalapeno papričkou

Suroviny

Burger

  • Hamburgerové žemle značky Penam
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 malá červená cibuľa
  • 2 nastrúhané strúčiky cesnaku
  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 lyžicka kari korenia
  • 1 PL čerstvého koriandru
  • Jalapeno papričky
  • 1 vajce
  • 100 g nastrúhaného čedaru

Avokádový dip

  • 4 zrelé avokáda
  • 2 rajčiny
  • 2 PL nakrájanej šalotky
  • nakrájaný koriander
  • Chilli paprička
  • 2 PL bieleho jogurtušťava z limetky

Postup

Burger

Na rozpálenom oleji mierne osmažíme cibuľu a cesnak. V miske zmiešame morčacie mäso, kari, koriander, vajce a polovicu syra, pridáme usmaženú cibuľu a cesnak, soľ, korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré dáme na gril na strednú teplotu, dokiaľ nie je mäso hotové. Nakoniec posypeme burgre druhou polovicou syra, nakrájenými papričkami a ešte dáme na chvíľu na gril zapiecť. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel dáme vyššiu vrstvu dipu, hotový hamburger, zeleninu podľa chuti, zaklopíme horným dielom žemle a podávame.

Avokádový dip

Avokádo olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstku. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semienok a spolu s rajčnami a šalotou nakrájíme nadrobno. Pridáme nakrájaný koriander, biely jogurt a všetky pripravené suroviny premiešame. Na záver dochutíme šťavou z limetky.