Aktuality

Regionálne výrobky na Slovensku

30. 9. 2020

Hoci naše Slovensko nie je až také veľké, no každý región má svoje špecifiká a svoje obľúbené pečivo, na ktoré nedá dopustiť. Preto pre jednotlivé kúty našej zeme vyvíjame a vytvárame skupinu unikátnych regionálnych chlebov alebo bežného pečiva. Tieto výrobky vznikajú na podnet našich ľudí – riaditeľov prevádzok a obchodných zástupcov, ktorí predsa svoj región poznajú najlepšie, ale rovnako nám podnety prichádzajú aj od samotných zákazníkov. Pekárne si svoje výrobky zvolili veľmi premyslene a starajú sa o ne. Pekáreň Bratislava si vypiekla svoj Chlieb Prešporský s páskou 600g, ktorý je pre tento región typický svojim tvarom „dlháňa“ a chutným posypom. Pekári z nitrianskej pekárne si pripravili hneď dva výrobky. Typický pre región okolia Nitry je Osúch spod Zobora 200g okrúhleho tvaru, chlebového cesta s poriadnou dávkou cesnaku. V tomto regióne si zákazníci pýtajú krásne nadýchané, mäkké, pšeničné chleby „maďarského“ typu a práve toto všetko spĺňa Chlieb spod Zobora s páskou 700g. I naše ostatné pekárne chystajú pre svojich zákazníkov chrumkavé regionálne novinky, o ktorých vás budeme iste informovať.